Meer zien

Bekijk alles

Sluiten

Het Parlamentarium

Het Parlamentarium is een van de belangrijkste Brusselse bezienswaardigheden. Zowel kinderen als volwassenen krijgen een interessante en begrijpelijke blik in de Europese politiek en de werking van de Europese Unie.

Het Parlamentarium ligt slechts 150 meter van het Radisson Blu EU Hotel, Brussels. Dit betekent dat het populaire bezoekerscentrum van het Europees Parlement uitstekend te voet en per fiets te bereiken is vanuit dit elegante Brusselse hotel.

Het Parlamentarium verkennen
Als een van de nieuwste Brusselse bezienswaardigheden is het Parlamentarium Europa’s grootste parlementaire bezoekerscentrum. Het is dagelijks geopend (behalve tijdens schoolvakanties) en is ondergebracht in het Willy Brandtgebouw aan de Wiertzstraat. Bezoekers van het Parlamentarium krijgen een uniek inkijkje in het Europees Parlement door middel van verschillende tentoonstellingen.

Zo vindt u er onder andere een 3D-weergave van de constant wijzigende kaart van Europa, een interactieve reis door alle Europese lidstaten, een digitale 360-gradenprojectie van de parlementaire kamer en een videomuur met berichten van leden van het Europees Parlement.

Audiotours door het Parlamentarium zijn beschikbaar in alle 23 officiële talen van de EU en de toegang is gratis.


Logeren in het Radisson Blu EU Hotel, Brussels
Het Radisson Blue EU Hotel is zo centraal gelegen dat het de perfecte uitvalsbasis is voor weekendjes weg en vakanties in Brussel. Naast het Parlamentarium kan men andere bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Karel de Grote-gebouw, de Grote Markt en het Koninklijk Paleis. Rond het einde van het jaar is de jaarlijkse kerstmarkt van Brussel – Winter Wonders – goed per fiets te bereiken.

Boek een kamer in het Radisson Blu EU Hotel, Brussels als u het Parlamentarium bezoekt.

Radisson Blu EU Hotel, Brussels – 
Rue d´Idalie, 35 –  1050 –  Brussel –  België  – 
Telefoon  +32 2 626 81 11
50.837436 4.372215