Meer zien

Bekijk alles

Sluiten

Nabijgelegen bezienswaardigheden

Iconisch hotel eerbetoon aan Antwerpen en Belgische geschiedenis
De gevel van dit hotel aan het historische Astridplein, dat is ontworpen door de moderne architect Michael Graves, past perfect bij Antwerpen, België. Wandel door de beroemde mode- en diamantwijken, kenmerkend voor de stad, en bezoek vervolgens een van de vele musea, waaronder het Museum aan de Stroom (MAS), het Red Star Line museum of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met vier schilderijen van Peter Paul Rubens.

Nabijgelegen bezienswaardigheden:

  • Aquatopia - binnen in het hotel
  • Antwerpen Zoo - 230 m
  • Diamantwijk Antwerpen - 700 m
  • Onze-Lieve-Vrouwekathedraal - 1,4 km
  • Grote Markt - 1,4 km
  • Rondvaart haven - 1,5 km
  • Modemuseum MoMu - 1,7 km
  • Museum aan de Stroom - 1,9 km
  • Red Star Line museum - 2,5 km

Aquatopia
In Aquatopia in het hotel bevinden zich 35 aquaria met vissen, haaien, piranha's, roggen, octopussen en andere diersoorten. Scholingsprogramma's en interactieve displays informeren gasten over de regenwouden, rivieren, grotten, koraalriffen en oceaanbodems die deze diverse en prachtige dieren huisvesten.

Antwerpen Zoo
Een van de oudste dierentuinen in Europa is de Antwerpen Zoo, populair zowel bij toeristen als de lokale bevolking. Gelegen naast het Centraal Station onderscheidt deze grootse dierentuin zich als een groene oase met meer dan 5.000 dieren van 950 diersoorten. Antwerpen Zoo is er trots op dat zij beschermde diersoorten zoals bonobo's en okapi's helpen.

Diamantwijk
In de diamantwijk van Antwerpen wordt 85% van de ruwe diamanten, 50% van de geslepen diamanten en 40% van de industriële diamanten van de wereld verhandeld - een verbazingwekkende 127 miljoen dollar per dag. Bezoek Diamondland, de grootste diamantshowroom in Antwerpen, om meer te leren over mijnen, polijsten en slijpen. Let op het insigne van de Antwerp Diamond Jewellers Association op de winkelruiten om de authenticiteit van de stenen te bevestigen. De wijk is in het weekend gesloten.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Het duurde 169 jaar (1352 - 1521) om de zeven schepen en de 123 meter hoge torenspits van de kerk te bouwen, die momenteel het hoogste Gotische gebouw in de Lage Landen is. Enkele indrukwekkende kunstwerken zijn Rubens' schilderijen De Kruisoprichting en De Kruisafneming.

Mode
Topdesigner Dries Van Noten en vijf andere oud-studenten van de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (de “Antwerpse Zes”) hebben een wereldberoemd modesamenwerkingsverband opgericht. Ontdek hun flagshipstores in de historische wijk Sint Andries, samen met het MoMu modemuseum en de kunstacademie in Modenatie.

MAS (Museum aan de Stroom)
Het MAS doet gasten versteld staan en is het nieuwste en grootste museum in Antwerpen met een 360° panorama over de stad, rivier en haven. Een lange reeks roltrappen brengt gasten naar de negende verdieping, waar zes meter hoge glazen panelen een adembenemend uitzicht bieden. Een museumplein, winkel, paviljoens, dakpanorama en cateringfaciliteiten beloven een reeks aan ervaringen in een stijlvolle locatie.

Red Star Line museum
Het Red Star Line museum nodigt u uit voor een spannende reis. Ontdek het verhaal van de rederij, de stad Antwerpen en zijn haven. Ontdek bovenal de verhalen van de emigranten. Misschien is het ook uw verhaal. Mogelijk herkent u uzelf in een persoon; of herkent u een plaats, een reis, een aankomst of een vertrek, misschien zelfs een nieuw begin.

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp  – 
Koningin Astridplein, 7  –  B-2018 –  Antwerpen –  België  – 
Telefoon  + 32 (3) 2031234
51.219062 4.421214